Warning: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /var/www/vhosts/fincalinda.nl/httpdocs/includes/auth/Auth.php on line 369
FincaLinda :: Campeonato 2011 - Cobra

Campeonato 2011 - Cobra

Finca Linda heeft ervoor gekozen om met uniforme merries te fokken, ook al omdat de gewenste bouw bij onze visie past, daarvoor hebben wij bruine maar ook schimmelmerries.

Als je er dan toch drie meeneemt naar de keuring kun je er net zo goed een cobra mee lopen, het vergt wel wat training en een groot hart, maar het is te doen. Wij moeten zondag middag op voor de keuring, maar hebben nog niet zo heel veel geoefend, het gaat meer op gevoel en ervaring, we weten dat het goed gaat, maar spelen nog niet helemaal op zeker. Vooraf aan de keuring moeten we de Cobra ook nog in de ring van de fokkerijwereld laten zien, de wandeling er naar toe is lang, met veel tractoren, andere paarden, koetsen en veel mensen, en onze hengst gaat ook nog mee om te tonen, dat is natuurlijk extra moeilijk als hij zijn merries ziet. Een spectakel is natuurlijk mooi, maar het moet wel beheersbaar blijven, dus we doen naast het cobratuig (een brede halsband om de nek met bel plus een tussenlijn naar het volgende paard) ook maar halsters om, een extra zekerheid als er iets misgaat. In de middag bij de oficiele keuring mag dat natuurlijk niet, dan mag je alleen maar het Cobratuig gebruiken, wat we dan natuurlijk ook hebben gedaan.

Al met al ging het heel perfect, en in de buitenring was het een erg mooi spectakel, ook met de hengst Romero erbij en de 2 veulens van hem, om er blij van te worden, het ging gewoon allemaal goed! Elise Snoek was onze speaker en had een mooie tekst, dat maakte het setje helemaal compleet....

Ook in de middag tijdens de keuring verliep alles perfect, Genovesa was wel een beetje uit haar hum en liep niet altijd even mooi mee, ook het stilstaan had nog beter en meer vierkant gemoeten, maar met zo weinig oefenen een superprestatie, Ook als er meerdere keren hard geaplaudiseerd wordt blijven ze rustig en de aanwijzingen volgen. Als totaalscore krijgen wij uiteindelijk 100 punten uit de maximum score van 140, heel erg perfect, en we waren natuurlijk ook eerste (en de enigste) met de cobra.

Romero in actie tussen de merries, tesamen een mooi stel, ook met de veulens erbij, dat is ons doel.

[Terug]