Warning: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /var/www/vhosts/fincalinda.nl/httpdocs/includes/auth/Auth.php on line 369
FincaLinda :: Campeonato 2011 - gewonnen?

Campeonato 2011 - gewonnen?

Hieronder een kort verslag van de campeonato 2011.

Donderdag beginnen we met de merries van 3 jaar, wij hebben Heredera meegebracht, toen we haar opgaven van de zomer was ze mooi, nu heeft ze weer een groeistuip gehad, dus niet perfect, maar we willen haar graag tonen, we moeten als eerste in de ring, dan sta je met punten natuurlijk op 1, heel fijn, maar voor hoe lang, dat de kwaliteit steeds beter wordt elk jaar valt duidelijk te zien, dit is natuur;lijk alleen maar goed voor het stamboek in Nederland, dan zijn er hogere punten dus tweede maar dat blijven we ook, daar zijn we erg blij mee, de eerste plek was niet haalbaar, maar 2e... super!!

Heredera 2e.

Daarna de volgende rubriek, merries 5-6 jaar, hierin zitten Virinia en Genovesa. Virinia heeft een veulen, dus is nu niet perfect, het veulen heeft veel van mama gegeten, dus een merrrie aan de magere kant, met een dikke onderbuik van het voer. Genovesa ziet er na onze mening wel goed uit, maar of de jury dat ook denkt??

Ja,  Virinia  wordt uiteindelijk 3e, heel mooi, vooral als de eerste plaats wordt ingenomen door Genovesa, jezelf concurreren, leuk. Nog even een foto met beide merries, maar ze zijn net als ons moe.....

Genovesa weer nummer 1, in 2009 bij de laatste campeonato was ze ook al kampioen bij de jonge merries, en dan nu  nummer 1 van haar rubriek, perfect!

Zaterdag moeten we met Festera, deze heeft ook een veulen, dus niet in topconditie, maar ze ziet er wel goed uit, als je haar vergelijkt met Genovesa ziet ze er ongeveer gelijk uit, dus we zijn reuze benieuwd.... De jury denkt er dit keer iets anders over en zet haar op de 5e plek, maar we zijn nog steeds tevreden, volgend jaar beter, zonder veulen, we zullen zien.....

Zondag moeten we met onze hengst Romero in een zeer grote groep van 22 hengsten, en er zit veel groot geweld bij, voor ons is  het belangrijk dat de hengsten bij de merries passen omdat we er ook mee fokken. Romero beweegt goed, vooral dressuurmatig met een stevige achterhand, maar uiteindelijk, ook na de laatste dag met de functieonaliteitsproef wordt hij 9e, wij hebben zijn veulens gezien, dus weten wat we in huis hebben, hopelijk volgende keer beter.

Hierna moet Genovesa weer in de ring, tussen alle nummers 1, op voor de kampioen, we weten dat de morfologie hoog is (77 punten) maar gaat zij het halen???

Jazeker! ze wordt Campeona del Concurso!!!!!, superblij, beter kan niet!

Zondagmiddag mogen we ook  nog even in de Bitpiste om haar te tonen aan het publiek, superleuk.

[Terug]