Warning: Call-time pass-by-reference has been deprecated in /var/www/vhosts/fincalinda.nl/httpdocs/includes/auth/Auth.php on line 369
FincaLinda :: 19-04-2009 - Dag van het Iberische paard

19-04-2009 - Dag van het Iberische paard

 

Dag van het Iberische paard

Wij zijn op 19 april 2009 met Manchego II naar de dag van het Iberische paard geweest, dit grootse festijn werd georganiseerd door Paarden van de zon.

 


Dit was de eerste grote show voor Manchego, en allemaal een beetje zenuwachtig om wat komen ging togen wij naar Bunschoten, we waren netjes op tijd en konden eerst nog even wat rondkijken en de nodige praatjes maken, veel bekenden, en het was fijn ze weer te zien. Maar Manchego moest nu toch zijn entree maken, zoals altijd stond hij gemoedelijk op de trailer, bij deze Spanjaard krijg je eigenlijk zijn hoofd niet op hol (ja, met een mooie merrie!), dus rustig opzadelen en dan tussen zijn vele familieleden. Eerst was het wennen, hij is nog jong, maar gaandeweg vond hij het steeds leuker.

Eerst moest Manchego in het showprogramma een Kür op muziek rijden, met veel publiek en applaus is dit nog erg wennen, de puntjes moeten zeker nog op de i, maar hij deed het naar onze mening prima, hij was wel wat moe van het lange wachten, want het liep wat uit, maar voor een Spanjaard moet dat geen probleem zijn.


Ook in de rubriek paradepaarden (voor de mooiste combinatie in stap, draf en galop) moest hij opdraven, met veel paarden in de bak was dat nog wel wennen, hij kreeg vaak een jahoe stemming, leuk,leuk,leuk, ik laat alles zien wat ik kan, allemaal in een oogwenk, maar dat vroeg Linda niet altijd, dus de beste heeft natuurlijk gewonnen, en dit was weer een goed leermoment voor beiden.
Ook heel leuk was de Feria, lekker met zijn allen in de dressuurring op het paard met een sherry in de hand en Spaanse Flamencomuziek erbij, dan blijkt wel wat een prettige, koelbloedige paarden dit zijn, allemaal als maatjes naast elkaar en af en toe ook je prachtige temperament laten zien, heel ontroerend.
Ja, wij zijn blij met Manchego, wij moesten terugdenken aan die avond in Spanje, we hadden hem net gezien en waren op slag gevallen voor zijn charmes, maar wat te doen, het is toch veel geld en een groot nieuw avontuur. Linda heeft toen voor advies met Marjan Smit gebeld, iedereen die haar kent weet dan wel hoe  zo'n gesprek dan afloopt….
Marjan alsnog bedankt voor je wijze woorden en de mooie toekomst met PRE’s nog voor ons.

De vele complimentjes en warme interesse hebben ons zondag zeer zeker gesterkt in de keuze die we gedaan hebben met Manchego, en ook de andere PRE merries, bij deze iedereen bedankt voor het fijne onthaal.

Tevens willen wij de organisatie bedanken voor zo een geweldig evenement, wij blijven hopen dat dit niet de laatste keer is ?!?!?!


 

 

[Terug]