Over Finca Linda

 

TaroFinca Linda is een uit hobby geboren handelstal / stoeterij. Finca Linda dankt haar naam aan Linda van Belkum, die inmiddels al meer dan 40jaar ervaring heeft in de Paardensport en fokkerij. Van jongs af aan heeft zij eigen paarden uitgebracht in verschillende sportdisciplines zoals dressuur en springen en heeft hierin ook zeker haar sporen verdiend. Toen bleek dat zij een goede visie had op de selectie van fokcombinaties is hier meer en meer het accent op gelegd.

Na de aanschaf van de hengst Taro, (Knabstrupper hengst) is de liefde voor het barokke paard verder aangewakkerd. Barokke paarden staan bekend om hun zeer goede karakter met bijbehorende expressie, maar dit bleek in de praktijk ook echt bijzonder te zijn. Om de raslijnen zuiver te houden is toen besloten het paardenbestand uit te breiden met 3 Knabstrupper merries. Inmiddels zijn in de navolgende jaren al heel wat veelbelovende nakomelingen geboren. Het doel werd steeds duidelijker, een fokkerij en handelsstal voor barokke paarden was geboren. De tweede Hengst is Spike, een 100% zuivere Knabstrupper hengst met ook al een goed karakter en mooie bewegingen. Momenteel is alleen nog de hengst Spike beschikbaar, Taro is inmiddels op gezegende leeftijd overleden.

Van jongs af aan was er eigenlijk altijd al een fascinatie voor het barokke paard, bovenaan het verlanglijstje stonden altijd PRE’s (Pura Raza Española).

 

Een aantal jaren geleden is na veel omzwervingen in Spanje besloten de zwarte hengst Manchego II naar Nederland te halen, hierdoor raakte Linda nog meer gefascineerd door de Andalusiërs.

Finca Linda heeft momenteel 2 PRE dekhengsten ter beschikking, Manchego II en JaspeVIII. Ook staat er ook een behoorlijk bestand fokmerrie’s met veulens. Liefde voor het Spaanse paard, oog voor goede kwaliteit (en een zwak hart voor dit mooie ras!) hebben daar zeker toe geleid. Finca Linda staat bij de spaanse ANCCE ingeschreven als yeguada Belkum.

Door onze passie zal onze website niet altijd up-to-date zijn, bel gerust voor nadere info.


Aangezien er veel passie voor de fokkerij is, en hierin ook duidelijk eigen standpunten worden ingenomen, gaat het bij Finca Linda meer om de kwaliteit dan om de kwantiteit, de nadruk ligt vooral bij goede bloedlijnen en perfecte dressuurtypische eigenschappen.
Dat de ingeslagen weg ook inderdaad de goede weg is werd bewezen bij de laatste landelijke keuringen (Campeonata PRE 2009 -heden) waar onze hengsten en merries meerdere malen in de prijzen gevallen zijn.
 

Ook naar de toekomst toe heeft Finca Linda veel vertrouwen in het gekozen beleid, en hoopt nog vele bijzondere en roerende momenten met de paarden mogen mee te maken.

Wij heten natuurlijk iedereen van harte welkom op Finca Linda om deze passie met ons te delen.